Acasă

Despre noi

Proiecte

Evenimente

Publicaţii

Expoziții

Colecții

Contact

 

 

79084006_3059080190982744_264757563835285504_o.jpg     La final de proiect, tragem linie și vă prezentăm rezultatele proiectului "Recrearea în realitate virtuală a Muzeului Simu și rememorarea altor victime ale demolărilor realizate în București în perioada comunistă" realizat în parteneriat între Filiala București a Ordinului Arhitecților din București și Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu - Centrul Expozițional Documentar și finanțat din Fondul Timbrul Arhitecturii, alături de partenerii noștri, care ne-au fost alături în acest interval.

Vom vorbi despre importanța Muzeului Simu cu dna. prof. dr. arh. Francoaise Pamfil, despre rolul tehnologiei în recrearea unor fragmente din trecut cu dna. prof. dr. arh. Andreea Iosif, despre patrimoniul arhitectural pierdut cu prietenii noștri de la Cartierul Uranus și despre direcțiile de continuare ale acestui proiect.

Totul a fost realizat sub deviza lui Anastase Simu: "Nu doar pentru noi, ci și pentru alții!"

Vă așteptăm luni, 16 decembrie 2019: orele 16:00, la Muzeul Colecțiilor, la un tur real în Colecția Simu a a Muzeului Colecțiilor de Artă, iar de la ora 17 la prezentarea rezultatelor proiectului nostru realizat în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România Filiala București și finanțat din Fondul Timbrul Arhitecturii: Recrearea Muzeului Simu în realitate virtuală, un tur ce va fi oferit cu ajutorul unui kit de VR - Valve Index. 

 

Echipa de proiect: arhitect Deea Iosif, arheolog Calin Suteu, Vasile Andrei, Valentin PopescuClaudia Popescu  și  Claudiu Maier.
.
Partenerii noștri: Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul SuțuMuzeul Național de Artă al RomânieiAGERPRES FOTOInstitutul Național al PatrimoniuluiArhivele Nationale ale RomanieiBiblioteca Academiei RomâneUniunea Arhitectilor din RomaniaManifest CulturalWe Mesh UpRevista ArhitecturaIgloo mediaRevista Zeppelin.